Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σύμφωνο για το ευρώ = χρεοκοπία για το λαό


Μια ποιοτική τομή στην αναβάθμιση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν πλεόνασμα 900 εκατ. ευρώ όπως είχε υπολογιστεί, αλλά 500 εκατ. έλλειμμα με αποτέλεσμα το έλλειμμα να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, έναντι 9,5% του στόχου. Υστέρηση παρουσιάζουν και τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο 3μηνο του 2011, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, προκαλώντας νέο φοροεισπρακτικό αμόκ. Έτσι αναμένονται να αποφασιστούν νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για να καλυφτεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, μέτρα φυσικά δυσβάσταχτα που για μια ακόμα φορά θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ενώ και επιπλέον μέτρα θα παρθούν για να καλυφθεί το έλλειμμα του 2010 μόλις οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το ακριβές ύψος του. Σε συνεργασία με την τρόικα, που αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση εκτός από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ., ετοιμάζει και πακέτο μέτρων 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, το οποίο θα φέρει για ψήφιση στη Bουλή μέσα στον Απρίλιο.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ φέρνει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας για τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, αφού μέσω του διαβόητου συμφώνου ανταγωνιστικότητας-συμφώνου για το ευρώ φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, σταθεροποίηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, γενίκευση της ευέλικτης - ελαστικής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Απαιτεί και προϋποθέτει επίσης την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ, πώληση δημόσιας γης (με πρώτο το Ελληνικό), αλλά και παράλληλα φορολογικά κίνητρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε η ΕΕ να βγει στις διεθνείς αγορές πιο ανταγωνιστική, και να υπερβεί την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, και σε βάρος βέβαια του εργαζόμενου λαού. Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη την περικοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων κατά 50% ενώ προχωρά σε κλείσιμο πολλών νοσοκομείων, σχολών και σχολείων.
Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε απόλυτη εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, τους γονείς μας, εμάς ακόμα και τα παιδιά μας καθιστώντας ταυτόχρονα τη χρεοκοπία αναπόφευκτη. Και όλα αυτά γίνονται στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος και του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους που οφείλονται στις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο αυξήθηκε λόγω των 108 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα στις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν. Ελλείμματα και χρέη τα οποία τα ‘χουν χιλιοπληρώσει οι εργαζόμενοι χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη δημιουργία τους. Η ουσία όμως της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με τη σύμπλευση της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Ντόρας, βρίσκεται στη στρατηγικού χαρακτήρα προσπάθεια του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση μέσω των αναδιαρθρώσεων που κάνει σε όλους τους τομείς και πρωτίστως στον τομέα της εργασίας. Αναδιαρθρώσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά κυρίως στη δικιά μας γενιά που θα αποτελέσει εκείνο το δυναμικό που θα γονατίσει είτε μπροστά στο καθεστώς της ανεργίας είτε της ελαστικής και μαύρης εργασίας.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να υποβαθμίσουμε ραγδαία και βίαια τις ζωές μας από όλες τις πλευρές, να δεχτούμε το νέο σχολειό της αγοράς, το νέο πανεπιστήμιο του μνημονίου, τις νέες εργασιακές σχέσεις των 400 και 500 ευρώ, της επισφάλειας, της ατομικής διαπραγμάτευσης. Όμως αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν μπορεί να ανατραπεί! Είναι τώρα η ώρα που μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τις μαχητικές μας κινητοποιήσεις θα δώσουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα πως το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο θα ανατρέψει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου αλλά μαζί με το εργατικό κίνημα και το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων μακριά από την ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα ανατρέψουμε συνολικά την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μας θέλει τους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου