Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη

Από την Κορέα και το Βιετνάμ μέχρι το Ιράκ και το Αφγανιστάν η ιστορία των 60 τελευταίων χρόνων είναι βαμμένη με αίμα. Με το αίμα των λαών στις χώρες οπού… «η   διεθνής κοινότητα» αποφάσισε να επέμβει, δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους  με σκοπό γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη  60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και αυτού που ονομάζουμε «διεθνής κοινότητα», 60 χρόνια δηλαδή από τότε που Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές  αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα προσωπείο προκειμένου να μπορούν ελεύθερα να επεμβαίνουν στρατιωτικά σε όποιο σημείο του πλανήτη θέλουν και να αφαιμάξουν τους λαούς και τη γη τους. Αυτό το προσωπείο επέλεξαν να φορέσουν και τώρα προκειμένου να κάνουν αυτό που ήταν αναμενόμενο για τους περισσότερους εδώ και μέρες. Αποφάσισαν να επέμβουν στρατιωτικά στη Λιβύη.
Είναι όμως πλέον σαφές σε όλους ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την προστασία του λιβυκού λαού, για την οποία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον. Είναι χυδαία πρόκληση να εμφανίζονται όλοι αυτοί, πρώην και νυν συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων στην Β. Αφρική, ως υπερασπιστές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα ίδια λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα που υπερασπίζονταν σε Ιράκ και Αφγανιστάν (παράλληλα με την καταστροφή υποτιθέμενων χημικών όπλων και τον πόλεμο στην τρομοκρατία αντίστοιχα), οπού αμερικανικές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύονται γη, ανθρώπους και φυσικούς πόρους (πετρέλαια κλπ.) Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Λιβύης. Τα αστικά κράτη δεν ενδιαφέρονται για το αίμα που κυλάει στο έδαφος, αλλά για το πετρέλαιο που είναι αποθηκευμένο, σε μεγάλες ποσότητες και εξαιρετική ποιότητα, στο υπέδαφος της χώρας.
Δεν ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία αλλά για τη χειραγώγηση και την καταστολή κάθε γνήσιας λαϊκής εξέγερσης όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Ενδιαφέρονται, επίσης, να ξεπεράσουν την ιστορική κρίση του καπιταλισμού, επεκτείνοντας τον βάρβαρο κοινωνικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων μέχρι και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και επιβάλλοντας  βαθύτερες  αναδιαρθρώσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου και στην περιοχή αυτή.
Φυσικά η απόλυτη αντίθεση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν πρέπει να σημαίνει κανενός είδους ανοχή στο καταπιεστικό και εκφυλισμένο καθεστώς Καντάφι και στις αποτροπιαστικές  ενέργειες των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στους διαδηλωτές που αγωνίζονται για την ανατροπή του, για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ένα καθεστώς το οποίο όλα τα τελευταία χρόνια όχι απλά είχε την ανοχή της ‘διεθνούς κοινότητας’, αλλά αποτελούσε μαζί με το Μουμπάρακ , το μακρύ χέρι τους στην περιοχή προκειμένου να καταληστεύουν το φυσικό πλούτο που ανήκει στο λιβυκό λαό. Σε περίοδο κρίσης οι κυβερνήσεις Γαλλίας , Αγγλίας, Ιταλίας κλπ. αλλά  και οι πετρελαϊκές εταιρίες κρίνουν πως δεν τους είναι πλέον απαραίτητος ένας τέτοιος ‘μεσάζον’ και αποφάσισαν να επέμβουν, προκειμένου να μπορούν να εκμεταλλευτούν απευθείας το λιβυκό υπέδαφος.
Ο λιβυκός λαός σε αυτή τη φάση καλείται να δείξει αποφασιστικότητα και πυγμή. Καλείται να παλέψει τόσο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να μπουν στη χώρα όσο και ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς Καντάφι αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση-ανδρείκελο διοριστεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Καλείται να δείξει ότι μόνο όταν οι λαοί  πολεμάνε και νικούν ξένους ιμπεριαλιστές και ντόπια αυταρχικά καθεστώτα, μόνο όταν αυτοί βρίσκονται στην εξουσία μπορούν πραγματικά να συνυπάρχουν ειρηνικά.
Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους .Όχι με έναν παθητικό τρόπο, αλλά με ένα μαζικό πολιτικό αντιπολεμικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο τις ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και τους ντόπιους ιμπεριαλιστές και την κυβέρνηση που έτρεξε να δηλώσει την πλήρη διαθεσιμότητα του Ελληνικού στρατού για την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ένα κίνημα που καλείται να ανατρέψει τη χούντα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στην Ελλάδα αλλά να συνδεθεί και με όλα τα κινήματα διεθνώς που παλεύουν ενάντια στη χούντα των αγορών και σε όλους αυτούς που δολοφονούν και σφαγιάζουν στο βωμό του κέρδους.


-Έξω οι δυνάμεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την Λιβύη.

-Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας - κανένας έλληνας φαντάρος στην επέμβαση.

-Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του αίματος και του ψέματος.

-Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου