Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ Τετάρτη 25/1, ώρα 13:00, στο ΑΜΦ 21.

Να μπλοκάρουμε στην πράξη το νόμο πλαίσιο και το πανεπιστήμιο της αγοράς. Καμιά εκλογή συμβουλίων διοίκησης πουθενά.

Ήδη το υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με πρυτάνεις έχει προχωρήσει σε εκλογές συμβουλίων διοίκησης σε μια σειρά ιδρυμάτων. Σε πολλά απ’ αυτά οι φοιτητικοί σύλλογοι κατάφεραν να τις μπλοκάρουν (ΤΕΙ Πάτρας, ΤΕΙ Ηρακλείου). Καλούμε όλους τους φοιτητές να είναι σε επαγρύπνηση! Σε οποιαδήποτε εκλογή συμβουλίων διοίκησης και εφαρμογής του νόμου πλαίσιο θα μας βρουν απέναντι τους.

Στην παιδεία, οι περικοπές του προϋπολογισμού του 2012, είναι ήδη εμφανείς. Σε πολλά τμήματα ήδη περικόπτονται δωρεάν συγγράμματα και οι εστίες είναι ζήτημα χρόνου να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν αφού καταργήθηκε από 1/1/2011 το ΕΙΝ. Τα ιδρύματα προχωράνε σε απολύσεις και εφεδρείες, πράγμα που θα φέρει περισσότερες ελλείψεις στο προσωπικό και στη λειτουργία τους. Ήδη στο ΕΚΠΑ ανακοινώθηκαν οι πρώτες εφεδρείες. Η εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο πλαίσιο που θα οξύνει όλα τα παραπάνω προβλήματα, είναι προ των πυλών.

Με κοινό μέτωπο φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων μέσα στις σχολές μπλοκάρουμε την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης. Ανατρέπουμε το νόμο-πλαίσιο και κάθε προσπάθεια επιχειρηματικοποίησης του πανεπιστημίου. Δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, τα συγγράμματα. Τη σίτιση και τη στέγαση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για δράση και συνεύρεση με τα αγωνιζόμενα κομμάτια των καθηγητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για μαζική ανοιχτή συνέλευση φοιτητών-εργαζομένων της ΣΘΕ, την Τρίτη 24/1, 13:00, ΦΜ2 Φαρμακευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου