Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

Ο νέος νόμος-πλαίσιο αρχίζει σιγά σιγά να εφαρμόζεται φανερώνοντας το ταξικό και αντιλαϊκό πρόσωπό του απέναντι στους φοιτητές που κατοικούν στις εστίες. Συγκεκριμένα, στις 26/1 επιθεωρητές εργασίας πήγαν στις εστίες του ΕΚΠΑ και εξαπολύοντας απειλές προς τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές, τους έλεγαν ότι θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία τους. Απειλούσαν ακόμη ότι θα σταματήσει να παρέχεται ρεύμα και νερό, γεγονός που πραγματοποιήθηκε στις εστίες της ΑΣΟΕΕ, αφού από 1/1/2012 οι εστίες δεν υπάγονται στο ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) και η ευθύνη για την πληρωμή του θα βαραίνει αποκλειστικά τα αντίστοιχα ιδρύματα. Εφόσον όμως ούτε τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ δεν έχουν χρήματα προκειμένου να πληρώσουν για τη συντήρηση των εστιών (λόγω του προϋπολογισμού της φτώχειας) τότε οι εστίες θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν και θα μπει ενοίκιο. Ήδη σχεδιάζουν να μετατρέψουν ξενοδοχείο στην ομόνοια σε φοιτητική εστία με ενοίκιο 200 ευρώ!

Όλα αυτά την ώρα που το 71,1%  των κρατικών δαπανών πηγαίνει σε πληρωμή τόκων, χρεολυσιών και γενικότερα στην ενίσχυση των τραπεζών, ενώ οι δαπάνες για την παιδεία έχουν πέσει στο 3%, το χαμηλότερο των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είναι δηλαδή ότι το κράτος δεν έχει λεφτά προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στην παιδεία, αλλά αντίθετα ότι τα χρησιμοποιεί για την διάσωση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο πανεπιστήμιο της αγοράς. Με κοινό αγώνα φοιτητών-εργαζομένων ανατρέπουμε το νόμο πλαίσιο. Μπλοκάρουμε στην πράξη την εφαρμογή του νόμου, καμία εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης πουθενά! 

Απαιτούμε καμία εστία να μην κλείσει και κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί. 

Να δοθούν όλα τα συγγράμματα δωρεάν.

Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου