Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠ-ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ


Την Κυριακή 12/2/2012 πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην νέα δανειακή σύμβαση, ενάντια στην πολιτική Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στην πολιτική που οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Η διαδήλωση χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής, που εντολή είχαν να εκκενώσουν την πλατεία. Οι πραιτοριανοί της σύγχρονης χούντας επιτέθηκαν με χημικά, κροτίδες, γκλόμπ, κλωτσιές, ακόμη και πέτρες στο συγκεντρωμένο κόσμο στην Πλατεία Συντάγματος, επιδιώκοντας τη διάλυση της συγκέντρωσης και την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Θύματα αυτής της επίθεσης έπεσαν 79 συλληφθέντες διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και ο συνάδελφός μας και μέλος της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, Αντώνης Βουτσίνος, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου. Ο συνάδελφος συνελήφθη από τα ΜΑΤ, κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ για 2 μέρες εντελώς παράτυπα και δεν του επιτράπηκε να μιλήσει με κανέναν (ούτε δικηγόρο, ούτε συγγενείς) παρά μόνο μετά από 17 ώρες, και ύστερα από τεράστια πίεση που ασκήθηκε με όλα τα μέσα. Η κρατική ασφάλεια αγνοούσε επιδεικτικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο συνάδελφος και αρνούνταν να του παραχωρήσει ακόμη και τα φάρμακά του. Μετά την τρομοκρατία που υπέστη του αποδόθηκαν ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που διώκεται μέλος της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, μετά την δίωξη του Ν. Μπακάλη από τον Δεκέμβρη του 2008, που εκδικάζεται την Παρασκευή 17/2/2012.

Πρόκειται για μια παραδειγματική, τρομοκρατική σύλληψη, σε ένα αγωνιστή του κινήματος, μέσα σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών φορέων, που έχει σαν στόχο την καταστολή και τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων. Ξέρουμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι η ύστατη επιλογή ενός συστήματος που καταρρέει από τη λαϊκή οργή και ο μόνος δρόμος είναι η υποταγή του λαού και τους αγωνιστικού του φρονήματος. Εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο τρομοκρατίας και καταστολής που κλιμακώνεται, με τις απειλές για χρεοκοπία από πλευράς κυβέρνησης-τρόικας, τις απολύσεις και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την ένταση της αστυνομικής βίας σε κάθε διαδήλωση, την ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης και φωνής που αντιστέκεται. Μας θέλουν στο περιθώριο και με σκυμμένο το κεφάλι!

Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο σύγχρονο σφαγείο Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ! 

Απαιτούμε άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος του Α. Βουτσίνου. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες αγωνιστές! 

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο, και να στρατευτούν στον δρόμο του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην παιδεία, την εργασία και τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου