Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ιστορική συντριβή σε ποσοστό και ψήφους, τι αξία έχει για τη σπουδάζουσα νεολαία να κυνηγάει να «μαυρίσει» τις παραφυάδες τους, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, στις 16 Μαΐου, μέρα των φοιτητικών εκλογών;
 Έχει τεράστια σημασία αν αναλογιστούμε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες του συστήματος θα έχουν τσακιστεί πλήρως μόνο όταν διαλυθούν και απομονωθούν από το λαό όλοι οι μηχανισμοί τους μέσα στην κοινωνία. Σε αυτούς τους μηχανισμούς βασίζεται το μαύρο μέτωπο της φτώχειας για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να αποκτήσει εκ νέου κοινωνική νομιμοποίηση. Ο δικομματισμός δεν πρόκειται να συντριβεί αν δεν ξεριζωθούν τα φυτώριά του στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια, αν δε χάσει τα στηρίγματά του που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αναπαράγουν και στηρίζουν την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων. Άλλωστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε χτύπαγαν ‘’40άρια’’ στις εκλογές επειδή ασκούσαν φιλολαϊκή πολιτική ή επειδή είχαν απλά τα ΜΜΕ με το μέρος τους (και το μέρος του κεφαλαίου, μεγαλοεπιχειρηματιών κτλ.), αλλά στηρίζονταν και στους μηχανισμούς που έστειναν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην κοινωνία και ΠΑΣΠ-ΔΑΠ στα πανεπιστήμια ξεγελώντας εργαζόμενους και νεολαία. Ψήφος σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ λοιπόν καθιστά τη νεολαία συνένοχο στα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της! Το φοιτητικό κίνημα δεν θα τους κάνει το χατίρι και θα μαυρίσει τις παρατάξεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια όπως έκανε και στις εθνικές εκλογές.
            Η πιο βαριά και ουσιαστική καταδίκη τους είναι η εκλογική και πολιτική ενίσχυση της ΕΑΑΚ, του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στις σχολές. Η άνοδος της θα σημάνει κραυγή αγώνα και ελπίδας της νεολαίας απέναντι στο πανεπιστήμιο επιχείρηση που της ετοιμάζουν και την ανεργία και τη μετανάστευση που της φέρνουν.  Ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι στήριξη και συστράτευση στον αγώνα για να ανατραπεί το πανεπιστήμιο επιχείρηση που οικοδομούν, για μια άλλη εκπαίδευση υποταγμένη στις λαϊκές ανάγκες. Ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι στήριξη στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με συνελεύσεις και συντονιστικά όχι μικρά κοινοβούλια αλλά πραγματικά όργανα του αγώνα και έκφρασης των αγωνιζόμενων φοιτητών,  που παλεύει πλάι στο λαϊκό-εργατικό κίνημα για να ανατρέψει την πολιτική της εξαθλίωσης, ανοίγοντας δρόμους για μια άλλη κοινωνία.
Στείλε τον ΠΑΣΠΙΤΗ και το ΔΑΠΙΤΗ της σχολής σου να κάνει παρέα στην Άννα Διαμαντοπούλου!
Καταδίκασε αυτούς που διαχειρίζονται τόσα χρόνια το πανεπιστήμιο στις πλάτες σου με τη δύναμη που εσύ του έδινες!
Μην αφήσεις για πρώτη φορά ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά στη νεολαία από ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην κοινωνία!
Ήρθε η ώρα να τσακίσουμε τις μνημονιακές παρατάξεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια.. Να σημάνει η αρχή του τέλους της αυτοδυναμίας τους!
ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΤΟΥ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ      Α.Ε.Π.-Ε.Α.Α.Κ.


Συμμετέχουμε στις εκλογές του φοιτητικού συλλόγου Μαθηματικού, Τετάρτη 16 Μάη, που θα διεξαχθούν στο παλιό Χημείο (κτίριο παιδαγωγικού τμήματος), οδός Ναυαρίνου & Χ. Τρικούπη, στον τρίτο όροφο, από τις 7πμ μέχρι τις 8μμ. Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και το τρίπτυχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου