Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"


Καταγγέλουμε την αναίτια προσαγωγή των Μ.Μ. και Ο.Δ. και την σύλληψη του Μ.Μ. αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος, μελών της ΕΑΑΚ, εκλεγμένων στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου μαθηματικού. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από επιχείρηση σκούπα που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής 15/6 στα εξάρχεια και είχε ως κατάληξη αθρόες συλλήψεις όσων έτυχε να παρευρίσκονταν στη γύρω περιοχή.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής. Σαν απάντηση σε επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, εξαπέλυσαν ένα ανθρωποκυνηγητό κατά πάντων και σε περιοχές άσχετες με την παραπάνω περιοχή. Κατά τη διάρκεια του αναίτιου πογκρόμ έγιναν 9 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και των δύο φοιτητών που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος τη στιγμή που περνούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν καμία σχέση ούτε με τα γεγονότα ούτε με το σημείο που εκτυλίχθηκαν. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τα επεισόδια. Ωστόσο, σε ένα πρωτοφανές γεγονός, ο Μ.Μ., λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος και ενώ είχε ενημερώσει για την πολιτική του ιδιότητα, συνελήφθη με κατηγορία για κατοχή ηρωίνης (!). Σύμφωνα με τις ανυπόστατες κατηγορίες, «βρέθηκε» στο περιπολικό μικρή ποσότητα ηρωίνης που ανήκε στον ίδιο. Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική στοχοποίηση και διαπόμπευση του ίδιου και του πολιτικού χώρου που ανήκει. Είναι ένα εξοργιστικό γεγονός αστυνομικής καταστολής και τρομοκράτησης λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Η ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να «δικαιολογηθούν» οι συλλήψεις αλλά και για παραδειγματισμό απέναντι στη νεολαία, φόρτωσε ψευδείς κατηγορίες!
Η κίνηση αυτή της αστυνομίας, κατ’ εντολήν της «υπηρεσιακής» κυβέρνησης  μόνο τυχαία δεν είναι. Δύο μέρες μόλις πρίν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έρχεται να εντείνει το κλίμα «βίας και νοθείας» στο οποίο πραγματοποιούνται. Το σχέδιο τους έχει γίνει καθαρό σε όλους: να φοβήσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να μην βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να γυρίσει άλλη μια φορά της πλάτες σε αυτούς και τα μνημόνια. Οι διαρκείς εκβιασμοί από το εγχώριο και διεθνές προσωπικό του κεφαλαίου για την αποδοχή των μέτρων, έρχονται να συνοδευτούν από την σκλήρυνση του πολιτικού συστήματος, την αυταρχική θωράκιση του κράτους αλλά και το προμοτάρισμα και τη δημιουργία ευννοικού πεδίου για τις δολοφονικές πράξεις της Χρυσής Αυγής στους μετανάστες και στην  Αριστερά. 
Οι συλλήψεις αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος και η κατασυκοφάντηση τους μέσα από ψευδείς κατηγορίες έρχονται να «παραδειγματίσουν» κάθε νέο, κάθε άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι σε αυτούς που διαλύουν τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Αποτελούν χτύπημα στο λαικό και νεολαίιστικό κίνημα, σε κάθε έννοια συλλογικότητας κι αλληλεγγύης, εντάσσονται στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο λαός και η νεολαία έμαθαν μέσα από την πείρα των συγκλονιστικών αγώνων τους τα τελευταία 2 χρόνια να μην ενσωματούν την καταστολή και την ηττοπάθεια. Όπως δεν περνάνε πια τα  τρομοκρατικά διλλήματα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», «ευρώ ή χάος», έτσι δεν θα περάσει η τρομοκατία στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις γειτονίες.  Ο φόβος βρίσκεται στην  απέναντι όχθη γι’ αυτό κι επιστρατεύονται οι πιο μαύροι μηχανισμοί του σκλήρου κράτους και του παρακράτους. Το κίνημα μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων θα περιφρουρήσει το ίδιο τους  αγωνιστές του από κάθε είδους επίθεση. Καταγγέλουμε τις αναίτιες και άδικες συλλήψεις των συμφοιτητών μας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Απαιτούμε:
·         Άμεση απελευθέρωση του Μ.Μ., να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εις βάρος του.
·         Έξω οι “δυνάμεις κατοχής” από τις γειτονιές
·         Κανένας περιορισμός στις διαδηλώσεις
·         Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και τους Αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου