Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ. 21

Εδώ και δύο χρόνια βλέπουμε την κατάσταση γύρω μας να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Εργασιακός μεσαίωνας, ανεργία, διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας, καταστολή των κοινωνικών αγώνων, εκφασισμός της κοινωνίας, εξαθλίωση είναι μονάχα μερικές εικόνες που περιγράφουν το μέγεθος της επίθεσης που διεξάγουν από κοινού η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ απέναντι στο λαό. Μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως για την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν φταίμε εμείς και οι γονείς μας, πως τη διέξοδο από αυτήν θα τη φέρουν επιπλέον φόροι και χαράτσια, επιπρόσθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Θέλουν μαζί με τους υπόλοιπους «ισχυρούς» του κόσμου να μοιράσουν την «πίτα» του παγκόσμιου πλούτου, καταδικάζοντας την ίδια στιγμή τους λαούς στη φτώχεια και στην πείνα. 

Η νεολαία είναι, ίσως, αυτή που βιώνει την κατάσταση με σκληρό τρόπο και για περισσότερα χρόνια. Το φανερώνουν αυτό οι τόσο υψηλοί δείκτες της ανεργίας. Πάνω από 50%, η υψηλότερη μαζί με αυτή της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί από τους πτυχιούχους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, προκειμένου είτε να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους είτε να βρουν μια δουλειά. Ακόμα και για αυτούς που έχουν βρει η κατάσταση δεν είναι ευκολότερη. Τις περισσότερες φόρες εργάζονται ανασφάλιστοι, με ακαθόριστο ωράριο. Γινόμαστε η γενιά των 400 ευρώ μικτά. Μας τσακίζουν κάθε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πανεπιστήμιο η κατάσταση δεν διαφέρει καθόλου. Ο «αναπροσαρμοσμένος» νόμος της Διαμαντοπούλου που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι επιτίθεται πιο αποφασιστικά στη δημόσια , δωρεάν παιδεία. Ήδη από το εαρινό εξάμηνο του νέου έτους σταματάει η διανομή των συγγραμμάτων σε έντυπη μορφή και είτε θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή, εξέλιξη καταστροφική για τη γνώση, είτε για να τα αποκτήσει κανείς τα βιβλία θα αναγκάζεται να καταβάλει ποσό που φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς μέσα στο πανεπιστήμιο. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε τα δίδακτρα, που προβλέπονται εξάλλου από το νόμο και θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στη δημόσια, δωρεάν παιδεία. 

Και τώρα ας πούμε τι πρέπει να κάνει η νεολαία. Ποιο είναι πρέπει να είναι η αξιοπρεπής στάση της απέναντι σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Αρχικά, να απορρίψει την λογική του ατομικού δρόμου και να αντιτάξει το συλλογικό, συμμετέχοντας ενεργά στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων , στις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, όπου με λίγα λόγια εργάζεται, σπουδάζει και ζει. Να πολεμήσει με μανία τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού, που οδηγούν την
ελληνική κοινωνία στον εκφασισμό, βάζοντας στο στόχαστρο τον αδύναμο, το διαφορετικό, αυτόν που αγωνίζεται, τσακίζοντας έτσι τα τάγματα ασφαλείας της Χρυσής Αυγής, τα πιο πιστά σκυλιά των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. Όλα τα παραπάνω είναι ικανό να τα πραγματοποιήσει ένα μαχητικό, μαζικό λαϊκό κίνημά ανατροπής της συγκυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ. Πρώτη ευκαιρία για φέτος η γενική απεργία την Τετάρτη στις 26/9, ώστε να τους γίνει ξεκάθαρο ότι από Οκτώβρη τους περιμένουν μαχητικοί, διαρκείς αγώνες με τη νεολαία στο πλευρό του λαού με σκοπό την ανατροπή τους! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ. 21



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου