Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΑΜΦ 21


Ένα μήνα τώρα τα ΜΜΕ μας ζάλιζαν το κεφάλι με τα μετρά που ζητά η τρόικα να ληφθούν προκειμένου να σωθεί η χώρα από το χείλος της καταστροφής. Αυτά που ζητά η τρόικα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Ενδεικτικά μερικά από αυτά είναι η κατάργηση του κατώτατου μισθού, η εξαήμερη εργασία, οι άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών των κατωτάτων εισοδημάτων, η επιβολή νέων κεφαλικών φόρων. Όλα τα μέτρα έχουν ορίζοντα τετραετίας. Ταυτόχρονα συζητούν ΕΕ και ΔΝΤ για νέο κούρεμα του χρέους το οποίο συνεπάγεται νέα χρεοκοπία της χώρας και του λαού και απαξίωση και κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας αλλά και κάθε άλλης δημόσιας παροχής προς το λαό.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το δημόσιο πανεπιστήμιο που μετά την ένταξη των αποθεματικών όλων των ιδρυμάτων στο PSI αρκετά ιδρύματα, στην επαρχία κυρίως, είτε είναι έτοιμα να κλείσουν είτε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόψιμο παροχών όπως η φοιτητική μέριμνα, τα συγγράμματα και την επιβολή διδάκτρων προκειμένου τα ιδρύματα να βρουν πόρους για να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας βάζει κριτήρια στη σίτιση για να περιορίσει τον αριθμό των φοιτητών που δικαιούνται κάρτα με απώτερο σκοπό την οριστική κατάργηση της παροχής, εξαγγέλλεται η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων από το εαρινό εξάμηνο, τα ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης αναγκάζονται να κλείνουν εστίες ή να δέχονται όλο και μικρότερο αριθμό φοιτητών, ενώ τα περισσότερα τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μείωση του ακαδημαϊκού προσωπικού. Μέσα σε όλα αυτά το υπουργείο ορίζει deadline για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στις 25 Οκτωβρίου. Τα συμβούλια διοίκησης αποτελούν βασικό κόμβο στην προσπάθεια του υπουργείου να εφαρμόσει τον νόμο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου και να μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση αφού από αυτά περνά το 90% της εφαρμογής του νόμου. 

Μέσα στην θύελλα των νέων μέτρων το εργατικό κίνημα μετά από μια πετυχημένη απεργία και μια διαδήλωση στην οποία κατάφερε να σπάσει την απαγόρευση και την τρομοκρατία της Αστυνομίας και των ΜΜΕ προκηρύσσει νέα απεργία στις 18 Οκτωβρίου. Ενάντια στη λαίλαπα που ετοιμάζουν κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν στο δρόμο εκεί όπου πραγματικά τσακίζονται και ανατρέπονται όλες οι επιθέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα. Στον ίδιο δρόμο πρέπει να βαδίσουν και οι φοιτητές, στο πλευρό τον εργαζομένων, για την ανατροπή της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα από το πανεπιστήμιο μέχρι τα εργασιακά. Σταθμός του φοιτητικού κινήματος είναι και οι εκλογές των συμβουλίων διοίκησης για το ΕΚΠΑ στις 22 Οκτωβρίου τις οποίες οφείλει να εμποδίσει με όλες του τις δυνάμεις. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε έναν αγώνα διαρκείας ενάντια σε όσους επιχειρούν να μας μαυρίσουν το παρόν και το μέλλον και να μας ρίξουν στην ανεργία. Θα τους ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου