Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, , μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις, καταστροφή της παιδείας, της υγείας. Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ) προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.Για να σώσουν τις αγορές και τις τράπεζες και να τρομοκρατήσουν το λαό βάζουν καθημερινά στα δελτία ειδήσεων διλήμματα όπως «Ευρώπη ή χάος», προσπαθώντας να μας πείσουν για «την επιτυχία της κοινης ευρωπαϊκής πολιτικής»Τα συντρίμια από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική τα βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή!  Πάνω απο 1,5 εκατομμύριο είναι οι άνεργοι στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ ειδικά στους νέους το ποσοστό υπερβαίνει το 50%!! Σχέσεις εργασίας κυριολεκτικά λάστιχο, με την εργοδοτική τρομοκρατία να οργιάζει!Το προσδόκιμο ζωής έχει γίνει προσδόκιμο επιβίωσης, το οποίο έπεται από την αύξηση των συσσιτίων  τον τελευταίο χρόνο. Βέβαια υπάρχουν και τα περιστατικά ανθρώπων που έψαχναν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί. Και σαν κερασάκι στην τούρτα βία και καταστολή των διαδηλώσεων  και των απεργιακών αγώνων,θεωρίες περί άκρων, δηλαδή εξομοίωση των εργατικών αγώνων( βλέπε εργάτες Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) με τις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, γεγονός το οποίο, εν τέλει, ευνοεί τον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή είναι η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! Η Ελλάδα που είναι δεμένη με τις αλυσίδες του χρέους! Αύτη που μας κάνει τη γενιά των 400 ευρώ.

Είναι η ίδια Ελλάδα που τηρώντας πιστά τη συνθήκη της Μπολόνια φέρνει μέσα από τους νόμους Διαμαντοπούλου και του αναπροσαρμοσμένου νόμου Αρβανιτόπουλου το μνημόνιο για την παιδεία στα πανεπιστήμια! Για χάρη του κουρέματος του χρέους(PSI) κλάπηκαν εν μία νυκτί τα αποθεματικά των ταμείων των ιδρυμάτων κι έτσι ανεστάλλη η λειτουργία σε μια σειρά από ΑΕΙ και ΤΕΙ( ΕΜΠ, ΤΕΙ Πειραιά). Για χάρη του πολυσυζητημένου πακέτου των 12 δις ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο τα συγγράμματά μας(στο Μαθηματικό ήδη από πέρυσι δεν δίνεται ο 2ος τόμος των Πιθανοτήτων και του Απειροστικού Ι), που όπως έχει εξαγγελθεί θα κοπούν από το εαρινό εξάμηνο, η δωρεάν σίτιση, όπου εισάγονται τέτοια κριτήρια, που αποκλείουν το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών και παράλληλα  προωθούν το κλείσιμό τους και την πώλησή τους σε ιδιώτες. Απειλούν ακόμα και τη στέγαση, κλείνωντας τις εστίες της ΑΣΟΕΕ, ενώ σε όσες παραμένουν ανοικτές επιβάλλονται ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια. Όλα τα παραπάνω καλείται να τα εφαρμόσει το συμβούλιο διοίκησης του εκάστοτε ιδρύματος, δηλαδή το κύριο μέσο που θα μετατρέψει ολοκληρωτικά το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, για αυτό και στη σύνθεσή του θα έχει και εξωπανεπιστημιακούς τεχνοκράτες και managers! Θα είναι όργανα διαπλοκής με ΜΜΕ και σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Όλα τα παραπάνω μας καθιστούν σαφές ότι για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια είναι καθήκον μας να απαλλαγούμε από τους ντόπιους και ξένους εκφραστές της ίδιας πολιτικής, δηλαδή την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, από τα μνημόνια και το χρέος. Για αυτό με σταθμό την αυριανή  γενική απεργία παλεύουμε για τη δημιουργία ενός μαχητικού  ταξικού εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος που θα μας απελευθερώσει από τη θηλιά ΕΕ-ΔΝΤ, από τη δικτατορία τραπεζιτών, αγορών, γιγάντιων πολυεθνικών ομίλων!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 18/10 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10 ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου