Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Επιτέλους η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ δημοσιεύτηκε! Το περιβόητο στικάκι που το έκρυβε ο Βενιζέλος και το έχασε ο Παπακωσταντίνου, που άλλαξε παρά πολλά χέρια και όλοι ξέρανε που ήταν μα επίτηδες σιωπούσαν, εμφανίστηκε. Ο δημοσιογράφος που φανέρωσε την αλήθεια αυτεπάγγελτα με εντολή του εισαγγελέα οδηγήθηκε ενώπιων της «δικαιοσύνης» της αστικής δημοκρατίας με την κατηγορία της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων. Όλοι οι πλούσιοι της χώρας που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία και φοροδιαφεύγουν ενώ την ίδια στιγμή ο Ελληνικός λαός ξεζουμίζεται από τα νέα και παλιά μέτρα, έπρεπε να μείνουν στο απυρόβλητο και στην αφάνεια οι «καθώς πρέπει» επιχειρηματίες, βιομήχανοι και τραπεζίτες, χωρίς ο κόσμος να ξέρει ποιοι είναι. Σε αντίθεση βέβαια με τους αγωνιστές που συλλαμβάνονται σε κάθε κινητοποίηση και απεργία οι οποίοι διαπομπεύονται στα κανάλια με την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους και των ονομάτων τους.

Τη στιγμή που οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση με την μορφή του κατεπείγοντος επιχειρεί να φέρει στη Βουλή τα νέα μέτρα μαζί με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η νέα ληστρική επιδρομή στα φτωχά λαϊκά εισοδήματα μέσω νέων φόρων, χαρατσιών και μειώσεις μισθών και συντάξεων έχει καταρτιστεί από την τρόικα και ευτυχώς για εμάς συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Έτσι η χώρα δεν θα κυλήσει στο έρεβος και την καταστροφή αφού οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι φίλοι μας τοκογλύφοι θα μας ξαναδώσουν για άλλη μια φορά το «φιλί της ζωής» μέσω ενός νέου δανείου. Ταυτόχρονα, ενώ ο λαός στενάζει κάτω από τα νέα μέτρα που επιβάλλονται, η κυβέρνηση μοιράζει στους πλούσιους  νέες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις τους και τους λύνει τα χέρια σε θέματα απολύσεων, ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας και επιβάλει την εξαήμερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά για να επέλθει η πολυπόθητη και σωτήρια ανάπτυξη στη χώρα. 

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία! Πίσω από όλη αυτήν την ιστορία κρύβεται η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είναι παρά μια λυκοσυμμαχία κυβερνήσεων και κεφαλαιοκρατών και το Ευρώ το μέσω εξάπλωσης και ικανοποίησης των συμφερόντων τους. Κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν χωρίς την σφραγίδα της Ε.Ε.. Πλέον έχει αρχίσει να φαίνεται πεντακάθαρα με την Γερμανική κυβέρνηση να υποδεικνύει και διατάσει της επόμενες αποφάσεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, Ισπανίας, Κύπρου και ο κατάλογος συνεχώς αυξάνεται αφού όλο και περισσότερες χώρες μπαίνουν στο μηχανισμό στήριξης. 


Όταν, λοιπόν, προκειμένου να διασφαλίσουν τον πλουτισμό τους και την ύπαρξή τους μέσα σε περιόδους κρίσης οι αστοί πατάνε πάνω στο λαό και τον ξεζουμίζουν, αυτός έχει μόνο έναν δρόμο να διαλέξει, τον δρόμο του αγώνα. Καλούμε σε γενικές συνελεύσεις και αγώνες διαρκείας σε κάθε σχολή, χώρο δουλειάς, γειτονιά και σε απεργίες διαρκείας τις ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των νέων μέτρων. Τέρμα στους αγώνες «τουφεκιές στον αέρα» που οδηγούν σε ήττα και απογοήτευση το κίνημα! Ως φοιτητές έχουμε έναν παραπάνω λόγο να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων. Η εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου- Αρβανητόπουλου τέθηκε από την Τρόικα ως προϋπόθεση για την καταβολή της νέας δανειακής δόσης άρα αποτελεί κομμάτι των μέτρων που προσπαθούν να περάσουν στην Βουλή. Πλέον οι επιλογές μας είναι δύο, είτε σκύβουμε το κεφάλι και τους αφήνουμε να μας λιώσουν, είτε αγωνιζόμαστε οργανωμένα με αποφασιστικότητα και διάρκεια μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου