Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 12 μ.μ


Το βάρβαρο μνημόνιο 3 που προώθησε η συγκυβέρνηση( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τηρώντας πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ψηφίστηκε από μια αδύναμη, λαβωμένη κυβέρνηση, η οποία έχει σοβαρούς τριγμούς κάτω από τη λαϊκή πίεση. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση! Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταψήφισε το μνημονιο 3! Αυτό το απέδειξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες του λαού που διαδήλωσαν ενάντια στο μνημόνιο 3, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κρατικής καταστολής να διαλύσει τη συγκέντρωση. Τίποτα δε λύγισε το λαό, που ανασυγκροτούνταν συνεχώς μέχρι αργά το βράδυ και αποχώρησε τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μέσα σε καταιγίδα βροχής και χημικών. Σπουδαίο ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραμάτισε η νεολαία! Τα φοιτητικά μπλόκ ήταν πολύ μαζικά, έδιναν παλμό και στην υπόλοιπη πορεία, φανερώνοντας έτσι τον απαραίτητο νεολαϊιστικό τόνο, που πρέπει να έχει το λαϊκό κίνημα.

Η μάχη δεν είναι μιας ημέρας, αλλά παρατεταμένη, αποφασιστική και κλιμακούμενη. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να εφαρμοστούν πουθενά. Πρέπει να ανατραπούν μαζί με την κυβέρνηση, την τρόικα και όλη την πολιτική που οφείλεται στην καπιταλιστική κρίση. Συνεχίζουμε για την ανατροπή τους, έχοντας μπροστά μας ένα καυτό δεκαήμερο! Με πρώτο σταθμό την Κυριακή 11/11, όπου έχει εξαγγελθεί νέο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ενάντια στον προϋπολογισμό-σφαγείο. Ο προϋπολογισμός εμπεριέχει την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου! Επομένως δεν πρέπει να περάσει! Συνεχίζουμε την Τετάρτη 14/3 εν όψει της Πανοτιοευρωπαϊκής απεργίας. Επιδιώκουμε σε αυτην την πρώτη απόπειρα συντονισμού των ευρωπαϊκών λαών (και δει αυτών που χτυπιούνται περισσότερο από την κρίση) η πορεία να πάρει αντι-ΕΕ χαρακτηριστικά, κόντρα στον ιμπεριαλιστικό, μηχανισμό που τσακίζει τους εργαζομένους και τη νεόλαια, που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τέλος, στο τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου δεν θέλουμε να γίνει ένα ακόμα μνημόσυνο. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να καταστήσουμε σαφή τον αντιμπεριαλιστικό, αντι-ΕΕ , αντιφασιστικό τόνο που πρέπει να διαπνέει το φοιτητικό, και συνολικά το νεολαϊίστικο κίνημα στις μέρες μας!

Δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει ούτε ένα λεπτό χαμένο! Μέσα σε αυτό το δεκαήμερο να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα σε αυτή την κυβέρνηση-ζόμπι, ξεκαθαρίζοντας πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση φιλολαϊκά. Η δική μας λύση είναι οι ταξικοί αγώνες, για να ανατραπεί συνολικά η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Με όπλο ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, κόντρα στη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ένα ευρύ, λαϊκό κίνημα, με καθοριστική συμμετοχή της νεολαίας να ανατρέψουμε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου