Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το κράτος-τρομοκράτης ξαναχτυπά στη Γάζα

Το κράτος του Ισραήλ, αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και της ΕΕ και στενός συνεργάτης των ελληνικών κυβερνήσεων, αποφάσισε να κηρύξει ανοιχτό πόλεμο εναντίων των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, αρχικά δολοφονώντας ένα στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς μέσω των μυστικών του υπηρεσιών και στη συνέχεια ξεκινώντας τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία. Ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλάν για “στοχευμένες επιθέσεις σε ένοπλους της Χαμάς” και για τον “τρόμο των ισραηλινών από τις ρουκέτες των παλαιστινίων” δεν κάνουν λόγο για τους άμαχους παλαιστινίους που έχουν χάσει την ζωή τους (μεταξύ αυτών και παιδιά) θέλοντας να αποδώσουν ένα “δίκαιο” χαρακτήρα στην Γενοκτονία που επιχειρεί το κράτος του Ισραήλ.

Μετά από λίγες μόνο μέρες επιθέσεων του στρατού του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας για άλλη μια φορά οι Παλαιστίνιοι μετράνε τους νεκρούς τους. Περισσότεροι από 50 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες, ανάμεσά τους μάλιστα 12 παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 300 (οι αριθμοί αυξάνονται όσο περνάν οι ώρες και οι μέρες). Τέσσερις από τους θανάτους συνέβησαν σαν αποτέλεσμα βολών του ισραηλινού πυροβολικού που έριξαν βλήματα σε νεαρά παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή 3 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από παλαιστινιακούς πυραύλους που εκτοξεύονται ως απάντηση. Εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούν κατασκοπευτικά και βομβαρδιστικά της ισραηλινής αεροπορίας καθημερινά, δεκάδες χτυπήματα σε περιοχές της Γάζας καταγράφονται και ανακοινώνονται από το γραφείο τύπου των Ισραηλινών Μονάδων Άμυνας ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, ζήτησε ήδη από τον πρωθυπουργό την άδεια να επιστρατεύσει 75.000 έφεδρους προετοιμάζοντας το έδαφος για ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Μόνο την Παρασκευή με επίσημες δηλώσεις η Ισραηλινή Αεροπορία χτύπησε 238 στόχους στην πυκνοκατοικημένη Γάζα μετατρέποντας τη ζωή χιλιάδων σε μαρτύριο. 


Η στιγμή που το Ισραήλ επιλέγει να κλιμακώσει τις επιθέσεις του στη Γάζα και που συμπέφτει για άλλη μια φορά με την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου, φέρνει μαζί της τις ζοφερές μνήμες της επιχείρησης “Συμπαγές Μολύβι” κατά την οποία τουλάχιστον 1.440 Παλαιστίνιοι και 13 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους το 2008. Την περίοδο εκείνη πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Εχούντ Μπάρακ, σημερινός υπουργός Άμυνας, και η αιτιολογία που δόθηκε πανομοιότυπη. Το προεκλογικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί κι αυτή τη φορά θα μπορούσε να αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την επίδειξη πυγμής εκ μέρους του Νετανιάχου. Η συμμαχία του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον ακροδεξιό Λίμπερμαν ενισχύεται με την επαναφορά του θέματος της ασφάλειας των κατοίκων του Ισραήλ στο επίκεντρο. 

Η εισβολή στη Γάζα είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, όπως και η εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία μόλις πρόσφατα. Στο σχέδιο αυτό εντάσσονται και οι πιέσεις που ασκούνται προς την νέα αιγυπτιακή ηγεσία η οποία, παρότι ισλαμιστές, καλούνται να κινηθούν σε ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ χωρίς να έχουν διάθεση να συγκρουστούν με τους Ιμπεριαλιστές και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σχεδιάζουν να εγκαθιδρύσουν μια νέα σιδερένια κυριαρχία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, φοβισμένοι αφ' ενός από τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών και αφ' εταίρου για να επιτύχουν μια μεγαλύτερη υποταγή και εκμετάλλευσή τους καθώς θα ξαναμοιράζουν την “πίτα” των κερδών στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης του καπιταλισμού. Η ελληνική κυβέρνηση, πολλά χρόνια τώρα συνεργάτης του κράτους του Ισραήλ, έχει βάψει τα χέρια της με αίμα και είναι συνυπεύθυνη για την σφαγή.

  • Να σταματήσει άμεσα η πολιορκία της Γάζας. 
  • Νίκη στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού! 
  • Να καταργηθεί τώρα η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Κανένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορα! Έξω τώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου