Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/03, ΣΤΗ 13:00, ΣΤΟ ΑΜΦ. 21!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/03, ΣΤΗ 13:00, ΣΤΟ ΑΜΦ. 21!
Το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει μια σειρά φοιτητικών κινητοποιήσεων με αφορμή το σχέδιο Αθηνά, στην αρχή κυρίως από τις σχολές που πλήττονταν άμεσα. Στη συνέχεια ακόμα και σχολές που δεν περιλαμβάνονταν στο περιβόητο σχέδιο μπήκαν στο χορό των κινητοποιήσεων καθώς οι φοιτητές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται απλά για το κλείσιμο κάποιων περιφερειακών ΤΕΙ, αλλά μας επηρεάζει όλους, ακόμα και τις λεγόμενες «διάσημες σχολές». Ήδη στην Κρήτη το τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών συγχωνεύεται με το τμήμα μαθηματικών στο Ηράκλειο και ταυτόχρονα διασπάται το πτυχίο σε πολλές κατευθύνσεις με ελάχιστα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης το συμβούλιο διοίκησης του ΕΜΠ (το οποίο κοσμούν μεταξύ άλλων στελέχη τραπεζών και εφοπλιστές!!) πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας στην επόμενη φάση να συμπεριληφθούν και τα τμήματά του στο σχέδιο. Ο δεύτερος γύρος λοιπόν, του σχεδίου Αθηνά που ετοιμάζεται μας χτυπάει απειλητικά την πόρτα! Μπορεί να μην επηραζόμασταν μέχρι στιγμής, αλλά στο άμεσο μέλλον θα βρισκόμαστε στο επίκεντρο των αλλαγών.
Το σχέδιο Αθηνά δεν είναι μία πρόταση εξορθολογισμού των πανεπιστημίων. Πρόκειται για μία ολική αλλαγή του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς. Αυτό που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση σαν εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, στην πραγματικότητα έχει σαν αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται τα δικαιώματα των πτυχίων μας, να αποκλείονται χιλιάδες νέοι απο την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο και να εξοντώνεται η όποια εργασιακή μας προοπτική.Φυσικά το σχέδιο συντάχθηκε από… τους άμεσα ενδιαφερόμενους! Όπως αποκαλύφθηκε το Υπουργείο Παιδείας ανάθεσε απευθείας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ τη σύνταξη του σχεδίου με αμοιβή 120.000 ευρώ! Όλως τυχαίως τα γωστικά αντικείμενα που κυρίως καταργούνται, προσφέρονται από τα ιδιωτικά κολλέγια! Διπλό το δώρο λοιπόν..  Γίνεται εύκολα κατανοητό πως η κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν βάλει στόχο την μετατροπή του πανεπιστημίου σε ‘επιχείρηση’ που θα λειτουργεί για τα κέρδη των ιδιωτικών συμφερόντων. Πρέπει να τους σταματήσουμε!
 Παράλληλα, το «σχέδιο δράσης για την επιχειρηματικότητα των νέων» μας δίνει μια γεύση του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Οι επιλογές που μας δίνουν είναι η ανεργία, ή η απασχόληση σε 5μηνα προγράμματα με 300€ και πλήρως ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ειδικότερα για το μαθηματικό, όπου ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών θέλει να ασχοληθεί με την επιστημονική έρευνα, οι αλλαγές αυτές στον κόσμο της εργασίας μας επηρεάζουν άμεσα. Ουσιαστικά μας λένε ότι όσοι καταφέρουμε να αποφοιτήσουμε, με τα αποδυναμωμένα πλεόν πτυχία μας, στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε να δουλεύουμε περιστασιακά για το συμφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως προστάζουν κάθε φορά οι ανάγκες της αγοράς και με εργασιακούς όρους που θα καθορίζονται κάθε φορά απο τον εκάστοτε εργοδότη.Λογαριάζουν λάθος όμως αν νομίζουν ότι παίζουν μπάλα με άδειες εξέδρες!Δεν θα γίνουμε η γενιά της ανεργίας, δεν θα υποταχθούμε στο μέλλον που μας επιβάλλουν!
Το ισχυρό φοιτητικό κίνημα, που βγαίνει ξανά στο προσκήνιο με τις μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών , με αποκορύφωμα την μεγαλύτερη φοιτητική πορεία των τελευταίων χρόνων, την Πέμπτη 14/3 και το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων που ακολούθησε, σε ένα αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο με φοιτητές απο όλη την Ελλάδα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα. Οι φοιτητές δεν κοιμούνται όρθιοι όπως θα ήθελαν. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να διαδηλώσουμε ενάντια σε όλα αυτά που μας κάνουν να ασφυκτιούμε.Ο Σύλλογος Φοιτητών Μαθηματικού δεν είναι δυνατόν να απουσιάσει ξανά από αυτή τη μεγάλη μάχη. Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση μοιάζει να διστάζει για την εφαρμογή του σχεδίου και δείχνει να φοβάται την εν δυνάμει εξεγερμένη νεολαία!!! Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας! Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε ζωή στον φοιτητικό μας σύλλογο, να κάνουμε μία μαζική γενική συνέλευση, όπου ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να συμμετέχει και να αποφασίζει! Με στόχο τη ανατροπή του σχεδίου Αθηνά και της επιχειρηματικοποίησης της παιδείας αλλά και της πολιτικής που μας βυθίζει στην ανεργία και την ανασφάλεια.
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Α.Ε.Π.  -  Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου