Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...


Η αγαπητή σε όλους μας ΔΑΠ ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά με ένα εξαιρετικής αισθητικής προεκλογικό βιντεάκι, προσπαθεί να αποδείξει τη μαχητική της παρουσία μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά και το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακατέχει όσον αφορά τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών. Αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι είναι το μήνυμα με μια γρήγορη ματιά τουλάχιστον. Με μια δεύτερη φορά όμως, βλέπουμε πως η ΔΑΠ από μόνη της και πολύ εύκολα για μας έρχεται να αποδείξει ποιον εκπροσωπεί και ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος μέσα στις σχολές σκορπώντας “στοιχεία” που επιβεβαιώνουν την κριτική που τις ασκούμε όλο αυτό το διάστημα!
Πιο συγκεκριμένα, με απαράμιλλο θράσος το βίντεο ξεκινά και ξεπετάγονται λέξεις όπως “αξιολόγηση”, “κάρτα συγγραμμάτων”, “άσυλο”,”πτυχιακή εξεταστική”,”erasmus” και “γραφεία διασύνδεσης”. Για να δούμε τι ακριβώς έγινε με αυτά για το οποία η ΔΑΠ σφύζει από περηφάνια και προβάλλει με τόση επιμονή:

  • Το άσυλο καταργείται μέρα με τη μέρα όπως εκείνη θέλησε με τις δυνάμεις καταστολής να εισέρχονται απροκάλυπτα στις σχολές και να “επιβάλλουν την τάξη της νομιμότητας”(!!). Φυσικά, αυτό δεν αρκεί σε μια ΔΑΠ με στόχους και οράματα για το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος και γιαυτό προχωρά με ιδέες όπως η εγκαθίδρυση μόνιμης αστυνόμευσης των σχολών προκειμένου να περιφρουρηθεί...ποιο πράγμα ακριβώς; Μάλλον η ΔΑΠ θέλει να προστατεύσει το πανεπιστήμιο που διαλύουν οι ίδιες οι προτάσεις της και η εφαρμογή τους από τις συγγενικά συνδεδεμένες κυβερνήσεις που κατά βάθος στηρίζει.
  • Μιλούν για κάρτες συγγραμμάτων, λειαίνοντας το έδαφος για την οριστική αντικατάσταση του Εύδοξου και το κόψιμο όλων των συγγραμμάτων μας προκειμένου να χρησιμοποιούμε όλοι τα σούπερ-εύχρηστα e-book γιατί σαν Ευρωπαίοι που είμαστε πρέπει να έχουμε και ανάλογο στυλ και τεχνολογία!
  • Εξαίρουν το τρομερό επίτευγμα τους να καθιερωθεί η πτυχιακή εξεταστική, επίτευγμα που όμως δεν ανήκει σε αυτούς. Πρόκειται για απόφαση που πάρθηκε φέτος από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα πανεπιστήμια (ξεροκόμματο σε σχέση με τις περικοπές που έχουν γίνει, για να περιορίσει τις αντιδράσεις), αλλά και για στόχο που είχε τεθεί στο παρελθόν από τις Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου μας και που υποστηρίχθηκε από αντίστοιχες δράσεις, στις οποίες όμως η ΔΑΠ δεν εμφανίστηκε ποτέ, ενώ τασσόταν συνεχώς μαζί με τον πρόεδρο και την διοίκηση του Τμήματος Μαθηματικών που είχαν αντίθετη γνώμη.
  • Ζητούν αξιολόγηση και η αξιολόγηση έρχεται. Έρχεται να καθιερωθεί και να ελέγξει πόσο παραγωγικά και ανταγωνιστικά είναι τα πανεπιστήμια μας, σαν επιχειρήσεις που θέλουν να τα μετατρέψουν σύμφωνα με το πλάνο τους για το “Νέο Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο”. Για την γνώση και τον τρόπο που αυτή μεταδίδεται δεν κάνουν κουβέντα..
  • Το erasmus είναι ένα βήμα πριν την κατάργηση και τα γραφεία διασύνδεσης πολύ εύστοχη και σικ παράφραση των σκλαβοπάζαρων μαύρης εργασίας που θέλουν να φτιάξουν!

Πριν περιοριστούμε όμως στο να συγχαρούμε την ΔΑΠ για τη διορατικότητα και τα επιτεύγματα της μέσα στις σχολές μας, ας δούμε και κάτι άλλο ακόμα πιο ενδιαφέρον!
Το βίντεο προχωρά και εμφανίζεται μια αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο αριστερό κάτω μέρος της οποίας βλέπουμε να γράφει: “Συμμετέχουν ουσιαστικά στα κυβερνητικά προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”. Μα είναι δυνατόν θα έλεγε κανείς; Η ΔΑΠ είναι μία ανεξάρτητη δύναμη σύμφωνα με όσα ευαγγελίζονται οι θερμοί και ανιδιοτελείς υποστηρικτές της. Και έχει όραμα! Ναι,αυτό της το αναγνωρίζουμε και εμείς! Απλώς τυχαίνει το όραμα αυτό να συμπίπτει με εκείνο της Νέας Δημοκρατίας για κατακερματισμό της γνώσης και του δημόσιου Πανεπιστημίου. Άλλωστε, και το σχέδιο-Αθηνά το ήθελαν!! Απλά με μικρές τροποποιήσεις όπως οι ίδιοι περήφανα διευκρίνιζαν! Μήπως, λοιπόν η ΔΑΠ δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο μας λέει και παίζει το ρόλο του σκληρού διαπραγματευτή μέσα στις σχολές μας;

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό στο υπέροχο αυτό βίντεο. Στη συνέχεια, πέφτει δεύτερη εικόνα, που δείχνει κάποιο άρθρο από εφημερίδα σχετικά με τις διεκδικήσεις της ΔΑΠ και την αξιέπαινη μαχητικότητα και αντοχή της την ίδια στιγμή που λίγο παρακάτω οι μαχητές/επαναστάτες που την απαρτίζουν αναφέρονται ως “Νεολαία της ΝΔ” και “Νεολαία της κυβερνητικής παράταξης”. Εντάξει, και που το κακό θα σκεφτούμε εμείς; Αφού βλέπουμε όλοι και δεν μπορούμε να διαψεύσουμε το πόσο αγωνίζεται και η ΝΔ μέσα από τη πολιτική της κατεύθυνση για πλήρη εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο, για την εξασφάλιση της παραμονής μας στην ΕΕ που τόσο μας προσέχει και προάγει τα εθνικά μας συμφέροντα(!), καθώς και την αποτελεσματική επιβολή και εφαρμογή των “Μνημονίων της εξαθλίωσης”-παρά τις πραγματικά πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις που επιχειρεί στο εξωτερικό.
Και.. για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Τρίτη και αποκαλυπτικότερη είναι εκείνη η φωτογραφία που παρουσιάζει άρθρο για το “θρίαμβο” της ΔΑΠ στις περσινές φοιτητικές εκλογές. Ανάμεσα, λοιπόν, στα εγκώμια και τους επαίνους για την νίκη αυτή, γίνεται παράθεση του εξής χωρίου:Δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η Ν.Δ. επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, (σ)τη νεολαία. [...] ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ., κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε "η μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. βρίσκουν απήχηση στους νέους" [...] ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε "Σήμερα οι φοιτητές επιβραβεύουν με την ψήφο τους τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ" “. Τα σχόλια και εδώ περιττεύουν.. Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει; Πρόκειται για μία κυβερνητική παράταξη με συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό, με επιδιώξεις που συνάδουν με αυτές των κομμάτων που μας οδήγησαν στη κρίση και γιαυτό έχουν και την αντίστοιχη ευλογία.
Όλα αυτά και άλλα καθημερινά παραδείγματα που προκύπτουν από τη στάση που κρατά στις σχολές μας η ΔΑΠ, αρκούν και περισσεύουν για να καταλάβουμε ποιο είναι το ποιόν της, ποιον υπηρετεί και πολύ περισσότερο... που αξίζει να βρεθεί φέτος μετά τις εκλογές της 17ης Απριλίου.

Την επόμενη των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ θα καταθέσει κάθε μία ψήφο που πήρε στη Νέα Δημοκρατία και κατ' επέκταση στην τρικομματική κυβέρνηση που μας κάνει τη ζωή κόλαση καθημερινά. Κάθε ένας που θα βρεθεί πίσω από το παραβάν την Τετάρτη, με αυτό το κριτήριο πρέπει να την κρίνει και να πράξει αναλόγως.


ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ!

Στις 17 Απρίλη στηρίζουμε-ψηφίζουμε 
Α.Ε.Π. Ε.Α.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου