Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Όλοι στη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 15/5 στο ΑΜΦ 21 στη 1 !

ΟΛΟΙ στη γενική συνέλευση του συλλόγου, την Τετάρτη 15/5 στο ΑΜΦ 21 στη 1 όπου θα γίνει κουβέντα για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών,το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και μεταξύ άλλων ρίχνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς καθώς και κουβέντα για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού συλλόγου.

Σημαντικό είναι να είμαστε όλοι εκεί μιας και τα ζητήματα που τρέχουν στην πολιτική επικαιρότητα μας θίγουν είτε άμεσα (με το πολυνομοσχέδιο) είτε σαν επαγγελματική προοπτική (με τη θέση των καθηγητών).

Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία, ούτε παλεύουν μόνο για να μην δουλέψουν 2 ώρες παραπάνω όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια τα οποία όμως παίρνουν 10πλάσιους μισθούς και από τους καθηγητές και από το μέσο εργαζόμενο. Οι καθηγητές διαλέγουν να απεργησουν γιατί απολύουν 10 χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές,γιατί τους καλούνε να επιλέξουν 2 και 3 σχολεία που θα πρέπει να πηγαίνουν καθημερινά να κάνουν μάθημα,καθώς και γιατί ετοιμάζονται και άλλες απολύσεις και εντατικοποίηση της εργασίας τους.
Οι καθηγητές δεν είναι ούτε λαμόγια ,ούτε τεμπέληδες. Οι καθηγητές που βοήθαγαν να βγει το μάθημα σε αίθουσες χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία και χωρίς πολλά άλλα είναι αυτοί που νοιάζονται παραπάνω για τους μαθητές και όχι η κυβέρνηση που πριν λίγες μέρες ψήφισε νόμο που λέει να πέσει και άλλο ο κατώτατος μισθός για τους νέους.
Οι καθηγητές που κάθονται σε ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας ή πηγαίνουν σε κοινωνικά φροντιστήρια και νιώθουν την καθημερινότητα του παιδιού στην δική τους καθημερινότητα , σκέφτονται περισσότερο τον μαθητή από τα διάφορα παπαγαλάκια που με την ίδια μανία που "νοιάζονται τους μαθητές" με την ίδια μανία θα τους κατηγορούν αν διεκδικήσουν οι μαθητές ένα καλύτερο μέλλον.Θα τους πούνε ταραξίες,θα τους πούνε αλήτες, όπως κάνανε κάθε φορά που το μαθητικό κίνημα έβγαινε στο δρόμο.

Γι'αυτό κρίνεται αναγκαίο να σταθούμε στο πλευρό των καθηγητών τις επόμενες μέρες.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι πολλοί από τους συναδέλφους μας θα γίνουν οι ίδιοι καθηγητές και άρα το θέμα μόνο αδιάφορο δεν πρέπει να μας είναι γιατί οι αυριανοί θιγόμενοι θα είμαστε εμείς!

Γι αυτούς τους λόγους καθώς και για το δικό μας μέλον και την ανεργία που ήδη αυξάνεται στους νέους (64%),για τους μισθούς που πέφτουν και για τα πολυνομοσχέδια που περνάνε πρέπει όλοι αύριο να δώσουμε μαζικό παρών στη Γενική συνέλευση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου