Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΑΜΦ. 21!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΑΜΦ. 21!
Μετά απο 2,5 μήνες απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Σε πείσμα των καιρών, οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων κατάφεραν με τον ανυποχώρητο αγώνα τους να φέρουν σε τόσο δύσκολη θέση την κυβέρνηση που έχει επιστρατεύσει ό,τι μέσο έχει στη διάθεσή της για να τον καταστείλει. Από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που το μόνο που προβάλλουν πλέον είναι οι καημένοι οι φοιτητές που είναι όμηροι των κινητοποιήσεων και χάνουν το εξάμηνό τους, με σκοπό να στρέψουν ολόκληρη την κοινωνία ενάντια στην απεργία, μέχρι και τα τσιράκια τους μέσα στα ίδια τα πανεπιστήμια, τα καλά παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που εμφανίζονται ως σωτήρες που θα ανοίξουν τις σχολές και θα γλυτώσουν τους φοιτητές από την ταλαιπωρία.
Εμφανίζονται και αυτοί και τα παρακλάδια της, οι αυτοαποκαλούμενοι «ανεξάρτητοι φοιτητές», με μοναδικό αίτημα ανοιχτές σχολές... Και μάλιστα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι το δίλημμα ανοιχτές ή κλειστές σχολές, μάθημα ή κατάληψη, πάνω ή κάτω μεριά της πλατείας... Συνάδελφοι, το δίλημμα δεν είναι ανοιχτές ή κλειστές σχολές. Δεν υπάρχει κανένας φοιτητής που να θέλει να βλέπει τη σχολή του κλειστή. Το πραγματικό ερώτημα είναι με ποιούς όρους θα ανοίξουν οι σχολές μας. Αυτός είναι ο μοναδικός διαχωρισμός. Θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές αύριο, χωρίς γραμματείες και χωρίς βιβλιοθήκες; Θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές αύριο και σε 1 μήνα να συζητάμε πως χάθηκε το εξάμηνο από την έλλειψη προσωπικού, όπως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου; Θέλουμε να μην μπορούμε να επιλέξουμε τα προβλεπόμενα μαθήματα, όπως έγινε με τη συνδυαστική και με τη δειγματοληψία, επειδή δεν θα υπάρχουν αρκετοί καθηγητές; Θέλουμε να βρεθούμε το επόμενο εξάμηνο να προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για να αγοράσουμε συγγράματα και να πληρώσουμε τα δίδακτρα που θα μας επιβάλλουν;
Όχι συνάδελφοι. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέση. Το να λες «εγώ θέλω ανοιχτή σχολή» , «εγώ θέλω να κάνω μάθημα και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο», σημαίνει ότι παίρνεις θέση ενάντια στο ίδιο το πανεπιστήμιο, σημαίνει ότι δίνεις πάτημα στην κυβέρνηση να καταστρέψει μια για πάντα την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το να πάρεις μια απόφαση να στηρίξεις την απεργία των εργαζομένων και να συμμετέχεις σε αυτήν, σημαίνει ότι βγαίνεις στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και για την διεκδίκηση του πανεπιστημίου που έχουμε ανάγκη. Ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με το συμφέρον του φοιτητή και όχι των επιχειρήσεων και της ΕΕ. Ένα πανεπιστήμιο απο το οποίο θα βγαίνουν μορφωμένοι άνθρωποι με ισχυρά πτυχία και εργασιακά δικαιώματα και όχι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν ανασφάλιστοι για 380 ευρώ. Ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν, με ισχυρούς φοιτητικούς συλλόγους και μαζικές γενικές συνελεύσεις στο οποίο οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους θα μπορούν να ορίζουν όλες τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες.
Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να το επιβάλλουμε. Δεν είναι τυχαίο που αυτήν την στιγμή που ο υπουργός παιδείας είναι στα πρόθυρα της παραίτησης, που δημιουργούνται ρήγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό εξουσίας με την αποχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται ένα «ανεξάρτητο» ρεύμα φοιτητών με μοναδικό αίτημα να ανοίξουν οι σχολές. Πρόκειται για ένα κόλπο της κυβέρνησης η οποία εκμεταλλεύεται ό,τι εργαλείο έχει, με σκοπό να εφαρμόσει τα καταστροφικά μέτρα που έχει αποφασίσει για την παιδεία, και να ενισχύσει τη θέση της στα μάτια του λαού και της νεολαίας. Ξέρει καλά πως αν αφήσει να συνεχιστεί ο αγώνας θα έχει μεγάλο κόστος, κοινώς θα γίνει ρεζίλι, απένατι στους διεθνείς εταίρους της, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Άλλωστε αυτός είναι ο αγώνας που έχει καταφέρει τόσο καιρό να παγώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και να σταματήσει την επιβολή των μέτρων για τα πανεπιστήμια.
Συνάδελφε, είναι η σειρά σου να αποφασίσεις ποιος φοιτητής θέλεις να είσαι. Θέλεις να είσαι ο φοιτητής που θα ευθύνεται αν αύριο ο γείτονας σου δεν θα μπορεί να σπουδάσει, επειδή δεν θα έχει λεφτά για δίδακτρα και συγγράματα; Ή αυτός που θα παλέψει μαζί με τους συναδέλφους του ώστε να μην υπάρχει κανένας φοιτητής που δεν θα δικαιούται σίτιση; Θέλεις να είσαι ο φοιτητής που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου ή αυτός που θα αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών στη γενική του συνέλευση; Θέλεις να είσαι ο φοιτητής που τρέχει απο αμφιθέατρο σε αμφιθέατρο και μετά εξαφανίζεται από το πανεπιστήμιο επειδή πρέπει να πάει στη δουλειά γιατί αλλιώς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα; Ή αυτός που παράλληλα με τις σπουδές του μαθαίνει να κοινωνικοποιείται και να διεκδικεί , να διαφωνεί και να δρα στον χώρο του πανεπιστημίου;
Το μέλλον βρίσκεται μπροστά μας. Ήρθε η ώρα να το πάρουμε στα χέρια μας. Να βγάλουμε από τη ζωή μας όλα αυτά που δεν μας αφήνουν να ανασάνουμε. Να διεκδικήσουμε έναν κόσμο χωρίς μνημόνια και χωρίς ΕΕ. Έναν κόσμο που κάθε νέος θα μπορέι να σπουδάζει δωρεάν και έπειτα να έχει μια δουλειά με δικαιώματα, να ζει μια αξιοπρεπή ζωή με δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 2/12 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ. 21!
Α.Ε.Π. - Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου