Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 12/3



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/3 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.21!
Το εξάμηνο φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και μέσα στις σχολές μας επικρατεί ένα κλίμα ηρεμίας και ομαλότητας. Μια εικόνα μάλλον αναντίστοιχη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σποδάζουσα νεολαία σήμερα. Την ώρα που βλέπουμε το μέλλον μας να μοιράζεται ανάμεσα στην ανεργία και την μετανάστευση, την ώρα που μας λένε ότι πρέπει να πληρώνουμε για να σπουδάζουμε, η κυβέρνηση , τα ΜΜΕ και οι καθεστωτικές παρατάξεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα έτσι κι αλλιώς. Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση και να τους διαψεύσουμε. Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε πως οι αγώνες στο σήμερα μπορούν να φέρουν νίκες!
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εστιών. Ο σύλλογος οικοτρόφων της ΦΕΠΑ, με συνέλευσή του την Τετάρτη 12/2 πίεσε το πανεπιστήμιο και κατάφερε αρχικά, αυτό να δεχτεί να δώσει 10 δωμάτια, τα οποία μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου οικοτρόφων στην πρυτανεία την Πέμπτη 20/2 και την πίεση της ενδεχόμενης κατάληψης στη δ/νση της εστίας έγιναν 16 με απόφαση της Συγκλήτου την Παρασκευή 21/2. Βέβαια όταν είναι τόσο αυξημένες οι ανάγκες δεν μπορείς να χαρίζεις ούτε ένα δωμάτιο! Έτσι, ο σύλλογος συνέχισε τη κατάληψη στη διεύθυνση της εστίας, άνοιξε το ζήτημα στους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ αλλά και σε όλη τη τοπική κοινωνία του Ζωγράφου, έκανε ξεκάθαρο πως ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλου του φοιτητικού κινήματος και με νέα συνέλευση που πραγματοποίησε τη Τρίτη 25/2 αποφάσισε να καταλάβει ο ίδιος τον 6ο όροφο στο σύνολό του, να πάρει στα χέρια του τις λίστες με τις αιτήσεις για στέγαση, να οργανώσει εφορεία και εν τέλει τη Παρασκευή 28/2 να κάνει κλήρωση και να δώσει κλειδιά σε 29 φοιτητές! Έτσι οι συνάδελφοί μας έδειξαν εμπρακτά πως οι αγώνες σήμερα μπορούν να νικήσουν. Όταν οργανώνονται μέσα απο μαζικές συλλογικές διαδικασίες, όπως οι γενικές μας συνελέυσεις, όταν συντονίζονται και όταν δίνονται με μαχητικότητα και επιμονή μπορούν να φέρουν έστω και μικρά αποτελέσματα που βελτιώνουν τη ζωή μας.
Δεν σταματάμε όμως εκεί. Δεν μας αρκεί 29 συμφοιτητές μας να πάρουν δωμάτιο στην εστία. Θέλουμε όλοι να μπορούμε να σπουδάζουμε δωρεάν. Δεν μας αρκούν οι μικρές κατακτήσεις. Μέσα απο αυτές κάνουμε μικρά βήματα και προχωράμε συνεχώς διεκδικώντας το μέλλον που μας αξίζει. Δεν θέλουμε απλά να εξασφαλίζουμε όπως όπως την επιβίωση μας. Παλέυουμε για να μπορούμε να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Παλέυουμε για την ανατροπή όλων αυτών που μαυρίζουν το μέλλον μας.
 Φτάνει πια! Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανώσουμε όλοι μαζί τις δράσεις μας μέσα απο τις συλλογικές μας διαδικασίες.Την ώρα που αποκλείονται εκατοντάδες συμφοιτητές μας απο την τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, την ώρα που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία η απάντηση που θα πάρουν απο εμάς είναι ένα μαχητικό φοιτητικό κίνημα ικανό να διεκδικεί τα δικαιώματα του και να επιβάλλει τις ανάγκες του. Γι’ αυτό είναι πιο αναγκαία απο ποτέ η ανασυγκρότηση των φοιτητικών μας συλλόγων. Για να μπορεί ο σύλλογος να βγαίνει μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη. Για να μπορεί να γίνεται εργαλείο στα χέρια των φοιτητών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Θέλουμε να έχουμε ζωντανούς φοιτητικούς συλλόγους στα χέρια των φοιτητών, με μαζικές γενικές συνελεύσεις στις οποίες οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο. Για να μπορούν οι φοιτητές να παλεύουν μέσα απο το σύλλογο τους για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα. Από την δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών μέχρι την αντιμετώπιση του φασισμού. Απο την εξασφάλιση δωρεάν σπουδών για όσους το έχουν ανάγκη μέχρι τη συνολική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου