Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ


Καταγγέλουμε την αναίτια επίθεση της ΚΝΕ σε αγωνιστές της  Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) την Παρασκευή 9/5 στη σχολή των Ναυπηγών στο ΕΜΠ. Ακόμη και δύο μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και στις σχολές εμμένουν στην εσωστρέφεια και την υποταγή. Βρίσκουν τον εχθρό τους εντός της αριστεράς, και χρησιμοποιούν την πανελλαδική άνοδό της ΠΚΣ για να επιβληθούν οργανωτικά απέναντι στις δυνάμεις της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που για μία ακόμη χρονιά δυναμώθηκαν μετά το πέρας των εκλογών στις 7 Μάη. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι η επίθεση ήταν απρόκλητη και προσχεδιασμένη, αλλά και «πρωτότυπα» βίαιη, καθώς οι 30 «αγωνιστές» της ΚΝΕ, ξεπέρασαν τα όρια και επιτέθηκαν με καρέκλες στα 10 μέλη της ΕΑΑΚ που βρίσκονταν στο χώρο. Έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης της ΚΝΕ σε αγωνιστές των ΕΑΑΚ, στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, όπου απομόνωσαν δυο αγωνιστές και στοχευμένα τους επιτέθηκαν, με τον πιο χυδαίο και ψευτοτραμπούκικο τρόπο, θυμίζοντας πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων. 
Το χτύπημα στην ΕΑΑΚ και μάλιστα με πρωτοφανή βιαιότητα, αποτελεί κομμάτι του ενδοαριστερού εμφυλίου που καλλιεργεί η ΚΝΕ εντός των φοιτητικών συλλόγων και που τελικά αποπροσανατολίζει το ίδιο το φοιτητικό κίνημα εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ενόψει των φοιτητικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν. Είναι συνέχεια της πολιτικής λογικής και του σχεδίου της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για το φοιτητικό και λαικό κίνημα. Μέσα στο πανεπιστήμιο με την απεργία των διοικητικών την οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΚΣ υπονόμευσαν από την πρώτη στιγμή τόσο μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους όσο και στο εσωτερικό των εργαζόμενων προσπαθώντας να διασπάσουν την ενότητα και τη δυναμική του αγώνα φοιτητών και εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο η ΚΝΕ επέλεξε να δραστηριοποιηθεί εντός των σχολών, «αποφεύγοντας» να αντιπαρατεθεί με τις κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ) και στοχοποιώντας αποκλειστικά τα σχήματα της ΕΑΑΚ, για τον «αποπροσανατολιστικό» τους ρόλο. Η τακτική αυτή εμφανώς απέτυχε στο ΕΜΠ, όπου οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ βγήκαν πρώτες, όπως και στις σχολές Θετικών Επιστημών και Υγείας του ΕΚΠΑ. 
Όταν ο ελληνικός λαός βιώνει την βαρβαρότητα των μνημονίων, της διάλυσης  των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών κι η νεολαία οδηγείται στην φτώχεια και την μετανάστευση οι δυνάμεις του ΚΚΕ και συγκεκριμένα της ΠΚΣ μέσα στα πανεπιστήμια επιλέγουν την αναμονή, την υποταγή και την υπονόμευση των αγώνων και των διεκδικήσεων. Είναι εμφανές ότι η ΠΚΣ ερμηνεύει την άνοδο της στις εκλογές, ως «επιβράβευση» του κατασταλτικού ρόλου που παίζει μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Αποφάσισε λοιπόν να επανέλθει σε πρακτικές, που είναι εγγεγραμμένες στο DNA της, αυτές των επιθέσεων των ΚΝΑΤ, που καλλιεργούν τον εμφύλιο στο εσωτερικό του κινήματος και της αριστεράς.  Όμως, τέτοιες επιλογές έχουν περιθωριοποιηθεί από τον κόσμο των συλλόγων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά. 
Η ΕΑΑΚ παλεύει εντός των συλλόγων, για να δυναμώσει το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες των φοιτητών να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο. Κόντρα στις λογικές της κομματικής περιχαράκωσης, αλλά και των αγώνων «με μέτρο» (όπως επιλέγει να κάνει η ΚΝΕ), οι αγωνιστές των σχημάτων της ΕΑΑΚ θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να ανασυγκροτηθούν οι σύλλογοι και το φοιτητικό κίνημα  να παλέψει για τα δικαιώματα μας, σε εκπαίδευση και εργασία, αλλά και για να συμβάλλει συνολικά στον αγώνα του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
Οι αγωνιστές της ΕΑΑΚ θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος αγώνα και ανατροπής στα πανεπιστήμια. Η ΕΑΑΚ δε λύγισε 20 χρόνια και πλέον, μπροστά στις επιθέσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, δεν επέτρεψε και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να στήσει μηχανισμό καταστολής του φοιτητικού κινήματος, στις σχολές. Δεν το επιτρέψαμε στους παρακρατικούς τραμπούκους της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ,  τις κυβερνητικές παρατάξεις και τις παρακρατικές φασιστικές ομάδες. Δεν τρομοκρατείται ούτε και τώρα και δεν κάνει πίσω μπροστά στις προβοκατόρικες επιθέσεις της ΚΝΕ. Είναι δεδομένο για εμάς ότι οποιαδήποτε επίθεση που βάζει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συντρόφων μας αλλά και την δυνατότητα πολιτικής έκφρασής μας  δεν θα μένει αναπάντητη. Θα απαντηθεί και θα τιμωρηθεί από το ίδιο το μαζικό φοιτητικό και λαϊκό κίνημα και την εξέλιξη της ταξικής πάλης εντός και εκτός των σχολών που μαζί με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα αντιλαϊκά μέτρα θα σαρώσει στο διάβα του κάθε λογής απομεινάρι και κατακάθι που προσπαθεί να καπελώσει και να πνίξει την αγανάκτηση, την οργή και τις επαναστατικές δυνατότητες της εποχής μας. Ο αγώνας για παιδεία και εργασία με θα συνεχίσει να δίνει δύναμη και κουράγιο σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή της ΕΑΑΚ, σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να κάνει πέρα αυτές τις λογικές και να βαδίσει στο δύσκολο αλλά πιο αναγκαίο από ποτέ μονοπάτι του περήφανου και αταλάντευτου μαζικού μαχητικού αγώνα για την ανατροπή  αυτής της επίθεσης.
 
ΑΕΠ - ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου