Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/5 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.21!


Παρά την προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση αντί να βάλει το «καλό προεκλογικό της προσωπείο» , αντί να προσπαθήσει να καταπραϋνει τις αντιδράσεις και να θολώσει τα νερά όπως συνήθιζε παλιότερα, βρίσκεται σε τέτοιο οριακό σημείο πιέσεων από το συνασπισμό των δυνάμεων ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου που τελικά αποφάσισε εντείνει την αντιλαική της επίθεση! Πιστή στις εντολές της Ε.Ε. περνά με συνοπτικές διαδικασίες  το πολυνομοσχέδιο (4ο μνημόνιο) και φροντίζει να δώσει στον καταστροφικό νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτοπούλου σάρκα και οστά με τους οργανισμούς και τους εσωτερικούς κανονισμούς των ιδρυμάτων!
                                                                                                                                             
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ;
Είναι τα καταστατικά λειτουργίας των ιδρυμάτων με τα οποία θα κατοχυρωθεί και επίσημα ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου στις σχολές.
Τι αλλαζει στην πραγματικοτητά;
1) ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών με τη διάσπαση σε τρεις κύκλους σπουδών: προπτυχιακής φοίτησης (3ετούς), μεταπτυχιακής (2ετούς) και διδακτορικών σπουδών με ενδιάμεσες εξετάσεις. Στον πρώτο κύκλο θα παρέχονται γενικές και σκόρπιες γνώσεις που δεν θα κατοχυρώνουν καμία εργασιακή προοπτική ,ενώ ο δεύτερος κύκλος που θα θεωρείται μεταπτυχιακός, σύμφωνα με τις επιταγές του ΟΟΣΑ, δεν θα είναι δωρεάν! Βέβαια , για συνολική εποπτεία του αντικειμένου σπουδών ούτε λόγος…
2) Διαγραφές φοιτητών στα ν+2
Πλέον με την ισχύ των εσωτερικών κανονισμών και την επιβολή τους από τον οργανισμό οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών για τέσσερα μόνο εξάμηνα μετά την περαίωση των ετών που προβλέπονται. Για να σκεφτούμε: μήπως αυτό το «ξεσκαρτάρισμα» στην ουσία δημιουργεί ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς, αφού για να καταφέρνει ένας φοιτητής να σπουδάζει μπορεί να χρειάζεται να εργαστεί και να του είναι αδύνατο να τελειώσει τη σχολή στα 6 χρόνια; Και μιλάμε πάντα για φοιτητές που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα!
3)Φοιτητικά δάνεια
Πώς θα πληρώσουμε τον δεύτερο κύκλο σπουδών που θα είναι απολύτως απαραίτητως αφού ο πρώτος δεν θα κατοχυρώνει τίποτα χωρίς δάνεια; Το αποτέλεσμα; Κάθε φοιτητής θα είναι χρεωμένος πριν ακόμα αρχίσει τις σπουδές του και θα δουλεύει μια ζωή για να ξεπληρώσει το δάνειο (όπως ακριβώς γίνεται στην Αμερική).
4)Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια/ επιχειρήσεις στις σχολές
Δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να διαμορφώσουν το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με σκοπό την άντληση αναλώσιμων εργαζομένων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα τους, με κατακερματισμένη γνώση απολύτως προσανατολισμένη στις ανάγκες της αγοράς!

Στο ΕΚΠΑ το πρώτο βήμα έγινε στις 15/5 όταν ο οργανισμός του ιδρύματος εγκρίθηκε από την σύγκλητο, (με μία πλήρως αντιδημοκρατική και αυταρχική διαδικασία -δεν έγινε καν ψηφοφορία για τα μάτια του κόσμου- ακριβώς όπως περνάνε τα πολυνομοσχέδια στη Βουλή) η οποία τάσσεται υπέρ των αποφάσεων του υπουργείου που ακολουθεί πιστά τις επιταγές Ε.Ε.–Δ.Ν.Τ.
Είναι καιρός ο σύλλογος να πάρει θέση εναντια στην καταστροφή του πανεπιστημίου , των σπουδών μας και των ζωών μας!

  •  ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 
  •  ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ

Α.Ε.Π. - Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου