Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ




Την Δευτέρα 23/6 οι καθαρίστριες του ΕΚΠΑ ,με μια ανακοίνωση της συγκλήτου, έχασαν την δουλεία τους εν μια νυκτί. Παύουν να εργάζονται για τον εργολάβο μέσω του οποίου δούλευαν για το πανεπιστήμιο. Σε μια συνάντηση εκπροσώπου του πανεπιστημίου μαζί τους,  προτάθηκε  η επαναπρόσληψη  του 30% των καθαριστριών με 2 ‘ολόκληρα’ ευρώ την ώρα για να σκουπίζουν  ‘όσα βλέπει η πεθερά’ προσπαθώντας  έτσι να αποκρύψουν πρόβλημα μέχρι να προσληφθεί καινούρια εργολαβία. Οι καθαρίστριες φυσικά δεν δέχτηκαν την πρόταση και αποφάσισαν περιφρούρηση του πανεπιστήμιου μέχρι να επαναπροσληφθούν με όλες  τις αποδοχές ,το μισθό και την ασφάλεια που είχαν πριν. Όσο για την εργολαβία μας έχει γίνει αντιληπτό ότι κοστίζει περισσότερο από ότι αν το πανεπιστήμιο είχε προσλάβει το ίδιο τις καθαρίστριες.


Την ίδια στιγμή απολύονται διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, και οι συγκλητικοί κάνουν προσπάθειες να περάσει ο οργανισμός ,με ότι αυτός φέρνει μαζί του .Αυτές όλες είναι κινήσεις που αποτελούν το  πλέον απροκάλυπτο σχέδιο του υπουργείου ώστε να μπορέσουν να εισβάλουν επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως μεγάλη ευθύνη φέρει και το ‘μακρύ χέρι της κυβέρνησης’  Θ.Πελεγρίνης  και οι συγκλητικοί που επιλέγουν σε κάθε σύγκλητο να παίρνουν αποφάσεις οι οποίες απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από τις ανάγκες των φοιτητών του πανεπιστημίου καθώς και των εργαζομένων του πανεπιστήμιο. Η εισβολή των επιχειρήσεων στοχεύει στην δημιουργία ενός  πανεπιστήμιου στο οποίο λόγο για ό,τι γίνεται μέσα  θα έχουν  οι εταιρίες δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ευθύνη για αυτό φέρουν ΕΕ και η πιστή της κυβέρνηση η οποία ‘παλεύει’ για την πλήρη αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης και για την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαραχτήρα του πανεπιστημίου .

Για αυτούς τους λόγους ο αγώνας των καθαριστιών μας αφορά όλους. Πρέπει να τον στηρίξουμε και να τον συνδέσουμε με τον αγώνα που καλείται να δώσει το φοιτητικό κίνημα ενάντια στον οργανισμό και με τον αγώνα των διοικητικών καθώς μόνο έτσι μπορεί να αντιπαρατεθεί ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης που καταργούν την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Μόνο έτσι μπορούμε να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε


ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.


ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ



ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΕΠ      ΕΑΑΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου